Ortomer Protez, Karbon Uzun Yürüme Cihazı ile Engellilerin Yanında

Ortomer Protez, Karbon Uzun Yürüme Cihazı ile Engellilerin Yanında

Ortopedi sektörünün başarılı isimlerinden Ortomer Protez, Ortez ve Tıbbi Cihaz Yapım Uygulama Merkezi’nin Genel Müdürü Ayşe Kırca kullanıcılar açısından önemli ürünlerden birisi olan Karbon Uzun Yürüme Cihazı hakkında konuştu. Cihazların kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili de önemli bilgiler verdi.

2018 yılından bu yana İzmir’de faaliyet gösteren Ortomer Protez, Ortez ve Tıbbi Cihaz Yapım Uygulama Merkezi, kişiye özel gerçekleştirdiği protez, ortez ve ayak tabanı üretimi ile bu alanda önemli bir ihtiyacı karşılıyor. 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Genel Müdürü Ayşe Kırca, “Uzvu eksik olan engelliler için kaliteli yapay uzuv (protez), uzuvda işlev kaybı bulunan engellilere de yardımcı destekleyici kaliteli cihaz (ortez) uygulamaları yapıyoruz. Alanlarında uzman fizyoterapist ve protez ortez teknikerlerimizden oluşan ekibimiz ile kaliteli ürünler üretiyoruz” dedi.
Protez üretiminin çok hassas bir süreç olduğunu belirten Kırca, “Kullandığımız araç gereçlere önem veriyoruz. Biliyoruz ki, kaliteli ürün; kaliteli işçilik, iyi bir ekip ve en iyi ekipman ile elde edilebilir. Bu yüzden ekipmanlarımızı bizim gibi kendini kanıtlamış üreticilerden temin ediyoruz” şeklinde konuştu. Hastaların tüm süreçte yanlarında olduklarını ifade eden Kırca, “İlk konsültasyondan uygulama sürecine; terapiden engellinin günlük yaşantısına dönmesine kadar olan süreçte yanlarındayız.”
 
Karbon Uzun Yürüme Cihazı Hafif ve Dayanıklı
Karbon Uzun Yürüme Cihazının, hareketlilik zorlukları olan bireylerin bağımsızlıklarını yeniden sağlama konusunda önemli bir ürün olduğunun altını çizen Ayşe Kırca, “Karbon Uzun Yürüme Cihazı, karbon yapısı itibariyle tüm materyallerden daha hafif ve aynı zamanda dayanıklı olması sebebiyle tercih edilir. 1960’lı yılların sonlarında Amerika’da bir bilim insanı tarafından keşfedilip ülkemize de son 10-15 yılda gelmiştir” dedi. Sözlerine karbonun kullanım alanlarından bahsederek devam eden Kırca, “Uzvun fonksiyonlarını yerine getiremediği durumlarda kişiye özel üretilir. Kullanıcı ayakta iken kilitli pozisyonda oturmak istediğinde manuel olarak kilit serbest bırakılır ve oturma eylemi gerçekleşir” diye ekledi.

Her ortez ve protezin kullanımında dikkat edilmesi noktalar olduğunu söyleyen Ayşe Kırca, “Karbon Uzun Yürüme Cihazı kesinlikle sudan uzak tutulmalıdır. Protezde kullanılan metal parçaların suyla temas ettiğinde korozyona uğramasını engellemek adına suyla temas ettirilmemelidir. Suda kullanım için tasarlanmamış protezlerin havuz ya da denizde kullanılmasından kaçınılmalıdır. Bu tür kullanımlar için banyo protezi ya da deniz protezi tercih edilmelidir. Ayrıca bu cihaz ısıdan da uzak tutulmalıdır. Cihazları ideal şekilde kullanmak onların ömürlerini uzatır” diyerek ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'dan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirtti. Ayrıca, depremde uzvunu kaybetmiş veya daha önceden kullanmış olduğu protezi enkaz altında kalan depremzedelerin protez ihtiyaçlarını SGK geri ödeme kapsamında fark almadan yapacaklarını bildirdi.