Pandemide Risk Algısı Değişti Growx'ten Yönetim Danışmanlığı Formülü

Pandemide Risk Algısı Değişti Growx'ten Yönetim Danışmanlığı Formülü

Koronavirüs pandemisine bağlı olarak Dünya'da ve ülkemizde ortaya çıkan olumsuz gelişmelerin ve yaşanan hızlı değişimlerin firmalar üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Growx Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. Kurucu ve CEO’su Dr. Savaş Tavşancı, ortaya çıkan tabloda risk algısının değiştiğini; yeni gerçeklikte danışmanlığa dayalı iş birliklerinin ve formüllerin ön plana çıktığını söyledi. Çoğu sektörün bu zorlayıcı ortamdan çıkmak ve geleceğe sağlam adımlarla ilerlemek için arayış içinde olduğunu vurgulayan Tavşancı, bu noktada iş planlamalarına yönelik profesyonel danışmanlık ve mentorluk desteği almanın önemine dikkat çekti. 
 
Uluslararası rekabetteki belirsizlik ortamı, her alanda yaşanan hızlı değişim ve dalgalanmalar, ülkemizdeki iş dünyasını tedirgin etmeyi sürdürüyor. Bu noktada firmaların çözüm arayışı sadece hammadde temini ve işgücünde değil; stratejik hedeflerin oluşturulmasında ve risk algısında da kendisini gösteriyor. Devlet desteklerinin sınırlı olduğu bir ortamda işletmelerin ve yatırımcıların risk konusuna bakışının değiştiğini ifade eden Growx Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. CEO’su Dr. Savaş Tavşancı, çoğu sektörde bir arayış olduğunu ve yönetim danışmanlığı kavramının daha iyi anlaşılmaya başlandığını söyledi. Üretim ve ticaretin sadece birer rakamdan ibaret olmadığını açıklayan Tavşancı, “Günümüzde yeni gerçeklikten ve hayattan söz ediyoruz. Eski alışkanlıklarımız değişti. Sadece ülkemizde değil yurt dışındaki firmalar da uzun vadeli planlarını buna göre yapmaya çalışıyorlar. Sonuçta, risk sadece virüsün getirdiği sosyal gerçeklikleri değil; öngörülemeyen unsurları da içeriyor. Dolaysıyla firmalar hem temkinli davranıyor hem iş birliklerini geliştirmeye çalışıyorlar” dedi. Tavşancı, bu noktada danışmanlık hizmeti almanın önemli olduğunu kaydederek, “Firma olarak yaptığınız iş ve işlemlerde belli aşamaları takip etmeniz; kriz yönetiminde ise profesyonel destek almanız gerekiyor. Çünkü, eskisi gibi bir dünyada yaşamıyoruz. Her şey çok kritik öneme sahip ve belirsizliği asla kabul etmiyor. Uzaktan çalışma kavramının tartışıldığı; bununla ilgili mevzuata ve altyapıya odaklanıldığı bir dönemde, değişime ayak uydurmanız gerekiyor. Biz, GrowX Yönetim Doktoru markası ile işletmelerin ihtiyaç duyduğu konularda özel çözümler sunuyoruz. Biz sadece kısa vadeli kar odaklı çalışmaları değil; firmanın, sektörün ve ülkenin kazanacağı sürdürülebilir bir büyüme ve gelişim modeli paydaşlarımıza sunmaya çalışıyoruz” ifadesinde bulundu. 
 
10 BİN KM YOL KAT ETTİK

Şirket olarak küresel felaketin yaşandığı bir dönemde büyüme perspektifini ortaya koyduklarını vurgulayan Tavşancı, “Son altı ayda yüzde 180 oranında bir iş performansı yakaladık ki bu rakam, büyük umutlarla kucakladığımız 2022’de bize referans oldu. Hizmet verdiğimiz danışmanlık, eğitim ve mentorluk alanlarında Mart ayı için rezervasyonumuz dahi kalmadı. Kurda yaşanan gelişmelere rağmen firmaların yoğun ilgisi; 13 kişiden oluşan danışman kadromuzu ve tabii ki yönetimimizi mutlu etti” dedi. Türkiye’nin hemen her noktasına odaklandıklarını açıklayan Tavşancı, “Yüz yüze çalışmalar yapmak için geçtiğimiz Haziran ayından bu yana yaklaşık 10 bin kilometre yol kat ettik. Şu anda Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Konya ve Sakarya’daki paydaşlarımızla aktif olarak çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin en iyi 10 yönetim danışmanlığı markalarından birisi olmak. Bu vizyonumuzu, önümüzdeki yıllarda EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesi odağında yurtdışındaki çalışmalarımızla pekiştirmeyi hedefliyoruz. O zaman on bini değil yüzbinlerce kilometreyi konuşmaya başlayacağız. O yüzden umudumuz çok yüksek” diye konuştu. 
 
SEKTÖR BAZLI PLANLAMA
Ambalaj, alüminyum, deniz taşımacılığı, hizmet, lojistik, makine, metal, tarım ve teknoloji sektörlerindeki şirketlerin gelişim süreçlerine katkı sağladıklarını ifade eden Tavşancı, “Danışmanlık hizmeti sunduğumuz şirketlerin organizasyonel, operasyonel, yönetimsel ve ticari performanslarına artı değer katmaya çalışıyoruz. Bunun için onları anlamaya ve ihtiyaçlarını tespit etmeye odaklanıyoruz. Mesela bazı paydaşlarımızın sürdürülebilirlik raporlarını hazırlıyoruz. Bu önemli çünkü yurt dışında bu kavrama önem veriliyor. Bir firma küresel rekabet istiyor ve yeni pazarlara açılmayı hedefliyorsa sürdürülebilirlik kavramını içselleştirmesi gerekiyor. Bunun yanında orta ve üst düzey yöneticilerin değişim yönetimi, kurumsallaşma, liderlik, karar verme ve motivasyon konularında gelişimlerini önemsiyoruz. Bu noktadaki eğitimlerimizle satıştan üretime yönetimden iş verimliliğine kadar birçok hususta firmayı aydınlatıyoruz” dedi. 
 
GROWX TALKS 
Firma olarak her ay farklı konu ve konukların yer aldığı çevrimiçi ‘GrowX Talks’ başlıklı söyleyişi başlattıklarını aktaran Tavşancı, “Bu toplantılarımızın ilkinde sürdürülebilirlik, ikincisinde dalgalı kurun iş yaşamına etkilerini, üçüncüsünde ise pandemide liderlik uygulamalarını konuştuk. Şubat ayı söyleşimizin konusu da ‘anlam odaklı büyüme’ oldu. Ayrıca sosyal sorumluluk misyonumuz çerçevesinde; GrowX CRS seminerleri ile üniversite öğrencileri ile buluşmaya da başladık. Öğretim ve araştırma faaliyetleriyle iç içe olmak, bilimin ve tabi ki bu sürecin bir parçası... Dolayısıyla burada da dinamik olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu. 
 
TECRÜBE ÖNEMLİ
Danışmanlık kavramının temelinde bilgi ve tecrübenin olması gerektiğinin altını çizen Tavşancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirketin kurucusu olarak, sadece benim, bu alanda 26 yıllık profesyonel iş hayatım bulunuyor. Zaten yüksek lisans ve doktora çalışmalarımı da kariyerime uygun olarak yönetim ve organizasyon alanında oluşturmuş bir kişiyim. Bunun yanı sıra akademik yetkinlik ve yeterliliğin de bu alanda ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Dolayısıyla kendi içimizde hem literatürü takip etmeye hem de mesleki tecrübeyi paylaşmaya dikkat ediyoruz. Yakın gelecekte, hizmet kapsamımızı geliştirerek; iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Markamıza ruh veren grow kelimesi de growth yani İngilizce’de büyümek anlamına geliyor. Aynı şekilde X de sürdürülebilirlik anlamına geliyor. Biz firmalarımızın sürdürülebilir büyümeleri için çalışmaya devam edeceğiz.”